02 junio 2014

FELIP SISÈ NO PASSARÀ PER QUART




L'última vegada que a Espanya va regnar un Felipe va ser fa tres segles. L'experiència no va ser històricament agradable. Vila-real, Quart de Poblet i Xàtiva van ser incendiades pels exèrcits del primer rei borbó d'Espanya. A més de vides i hisendes es van perdre lleis ancestrals, i l'estat propi que durant cinc-cents anys vam ser, i mai més hem tornat a ser.

Fins Felip V els reis d'Espanya tenien que vindre, almenys protocol · làriament, a la capital del regne (del nostre) a jurar les lleis, i demanar la nostra submissió de vassalls. Fins llavors, igual que hui Euzkadi i Navarra, els impostos recaptats primer es quedaven, i després s'enviaven per saciar a Madrid.

L'últim rei que va passar per Quart, camí de la capital, va ser Carles III, el pretendent austriacista que no s'ha de confondre amb el fill de Felip V que després amb tan bona fama a Madrid regnaria a Espanya des 1759-1788. Aquest últim rei que passa per Quart, no es creguen el contrari, era defensor de l'injust statu quo vigent, i per això va empresonar a Basset, un dels seus més valents i capaços generals, que al comandament d'un exèrcit de llauradors pretenia anar contra els senyors i les seues injustícies. 

Però aquest rei, i els anteriors des del segle XIII, venien a la nostra terra a recollir la nostra voluntat per a la seua causa, perquè la sobirania, en temps tan antics, estava ací i no en un altre lloc. 

Felip VI no passarà per Quart, i encara que ho fera, el que subscriu (ja ho saben) seguirà sent republicà.








http://quartdepoblethistoria.blogspot.com.es/p/blog-page_2.html