12 abril 2013

Primers resultats electorals





12 d'abril de 1931Des de les vuit del matí els homes majors de 25 anys no privats dels seus drets, han pogut triar entre les diferents candidatures presentades als comicis municipals convocats per aquest segon diumenge d'abril, a Quart, a les localitats veïnes i a tota Espanya. 
En Massanassa els incidents han provocat l'ajornament fins al dia 14 de la votació en dos dels col · legis electorals de la població. Segons el relatat pel dretà "Diario de Valencia" s'han succeït les discussions violentes, els altercats i els amaños, fins al punt de produir-se la ruptura de dues urnes en un guirigall protagonitzada per un centenar de joves, que ha motivat la intervenció de la Guàrdia Civil de Catarroja. 

El diari blasquista "El Pueblo" informa per la seva part dels incidents succeïts a Silla, on igualment s'ha produït el trencament d'urnes.


Els primers resultats constaten el triomf de les candidatures republicanes a Quart de Poblet, Torrent, Benetússer, Sedaví, Alfafar i Paiporta, i el de les monàrquiques a Xirivella, Alcàsser, Manises i Catarroja.

En Quart de Poblet, tot i la diversitat de dades, la majoria aconseguida per la coalició republicà-socialista, sembla inqüestionable.
Han resultat elegits, segons "Diari de València", set regidors republicans i un monàrquic, que sumats als 3 designats governativament per l'encara vigent monarquia, completen els onze regidors que refereix "Las Provincias ".

L'expectació a Quart i a Espanya sencera és màxima després de conèixer les primeres dades, que auguren la derrota de les candidatures monàrquiques. 
Fins i tot, afirmen els analistes més agosarats, la caiguda d'Alfons XIII és inevitable.